вівторок, 20 січня 2009 р.

Мій Тамерлан


Мене звуть Владислав. У мене є пес породи — ротвейлер. Звуть його Тамерлан.
Собаки цієї породи насамперед самі найкращі охоронці всієї сім'ї. Дякуючи розвинутому інтелекту і високій працездатності ротвейлери є універсальними собаками.
Ротвейлер — дуже розумна службова собака з сильним характером. Раніше її використовували для перевезення грузів, він пас скотину і зараз його використовують як караульну та пошукову собаку, для рятувальної служби в горах та для роботи в упряжці. Для ротвейлерів потрібні регулярні вигулювання та пробіжки 2-3 рази на добу. Вигулювати собаку потрібно в наморднику та на короткому повідку. Щоб у собаки була гарна шерсть її потрібно кожен день вичісувати спеціальною щіткою. Годувати потрібно З рази на добу. Влітку бажано давати більш рідку їжу, а взимку більш густу. Неможна давати собаці солону та солодку, гарячу та холодну їжу. Кожного дня потрібно давати вітаміни. Необхідно постійно давати сирі овочі, в них також: є багато натуральних вітамінів необхідних для розвитку собаки. Раз в півроку собакам потрібно робити щеплення проти інфекційних захворювань, раз на рік щеплення від сказу. Раз в 2-3 місяці робити профілактику від глистів.
Коли щеняті виповнюється 4 місяці, його потрібно починати дресирувати, щоб він виріс слухняною розумною собакою.
Я дуже люблю собак і мені шкода бездомних та голодних песиків. Я не розумію тих людей, які не розуміючи, яка відповідальність на них лягає, беруть собаку, потім зустрічаються з першими труднощами (щенята гадять вдома, гризуть взуття і т.д.) і виганяють їх на вулицю. Я закликаю всіх бути більш чуйними до наших менших четверолапих друзів. Не ображайте їх та по можливості трохи підгодовуйте.
Якщо ви хочете завести вдома собаку, спочатку подумайте, для чого вона вам потрібна. Для охорони квартир та житлових приміщень бажано вибирати короткошерстні породи: ротвейлерів, доберманів, догів, боксерів і т.д. Для пошукових та рятувальних робіт потрібно брати собаку з числа службових порід. При виборі собаки потрібно враховувати також тип її нервової системи. До врівноважених собак відносяться вівчарки, ротвейлери, коллі, ердельтер'єри і т.д.
Де купувати щеня? Бажано купувати щенят в собачих клубах. Щоб з маленького гарненького щеняти не виріс злий, неврівноважений монстр.
Підгурський Владислав, учень З -А класу

1 коментар:

Louisette сказав...

wonderfull blog fotos your dog rotweiller, greeting from Belgium, Louisette+2 golden retriever, one cat blue