четвер, 15 січня 2009 р.

Що сниться совам вдень?

У шкільному дворику сови. Одного осіннього ранку ми помітили на вербі 8 сов. Всі відразу дуже зраділи таким гостям і щодня ходили дивитись на них та рахували – скільки ж сьогодні совок прилетіло? Вже січень, а з тих пір щоранку птахи прилітають, а тільки но настають сутінки - відлітають на полювання знову. В листопаді одного дня нарахували їх аж 12. Невже стара верба біля школи – найзатишніший куточок для них? Нас здивувало, що сови обрали для житла таке шумне середовище.
Вони прилетіли з лісу, адже це лісові птахи. Напевне, там щось трапилось. Що налякало гордих хижаків, які є символом мудрості?
Неподалік, на окраїні міста, почалось будівництво сталепрокатного заводу. Для цього вирубали значку ділянку лісу. Сови прилетіли до нас, тому що їхні домівки зруйнували. Гуркіт машин, рубання дерев для пернатих - сигнали небезпеки. Сови злякались і ніби то просять щодня у нас притулку.
Ми знаємо, що цей завод дуже небезпечний для людей. А сови іноді ввечері гучно і тужливо кричать. Напевне, це вони кличуть на допомогу і тужать за своїм лісом. Для сов та інших тварин цей завод ще більша біда, ніж для людей. Вони тепер залишились безпритульними.
Пашковський Олексій 2-Г
Шевченко Дмитро 2-Г
Савченко Альона 2-Г
Саливон Валерія 2-Г
Бочуля Катерина 2-Г

Немає коментарів: